Розтратив державне майно на 10 млн грн: судитимуть експрацівника Національного інституту раку

07:20, 3 червня 2023
Співробітник розтратив комп’ютерну техніку, балони з фреоном та лікарські засоби.
Розтратив державне майно на 10 млн грн: судитимуть експрацівника Національного інституту раку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього працівника Національного інституту раку за фактами розтрати майна держави в особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

«Розслідуванням встановлено, що протягом 2019-2020 років співробітнику Національного інституту раку,  як матеріально-відповідальній особі було ввірено майно Інституту, а саме комп’ютерну техніку, балони з фреоном та лікарські засоби, які він розтратив, чим спричинив збитки державі на понад 10 млн гривень.

Обставини, які стали предметом досудового розслідування, були виявлені в ході проведення інвентаризацій Національним інститутом раку та підтверджені висновками судових експертиз», — йдеться у повідомленні.

З метою забезпечення відшкодування завданої державі шкоди за принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури ухвалою суду на майно обвинуваченого накладено арешт.

Прокурором з метою захисту інтересів держави до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва