Розмитнення автомобілів: Рада планує збільшити строки

11:09, 2 мая 2019
Внесено новий законопроект, який має вдвічі подовжити строки пільгового розмитнення.
Розмитнення автомобілів: Рада планує збільшити строки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 квітня народний депутат Юрій Дерев’янко подав на розгляд до Верховної Ради проект закону №10263 про внесення змін до Митного кодексу України та Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» щодо продовження строків пільгового ввезення транспортних засобів на митну територію України».

На думку автора законопроекту, продовжити строки пільгового ввезення транспортних засобів на митну територію України для розмитнення раніше ввезених автомобілів з іноземною реєстрацією потрібно ще на 6 місяців. Для досягнення цієї мети Ю. Дерев’янко пропонує внести зміни до Прикінцевих та перехідних положень Митного кодексу України, прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».

Наразі, якщо власник автомобіля з іноземною реєстрацією розмитнюватиме його в період з 91 до 180 день з початку дії закону, знижки він не отримає. Але протягом цього часу ті, хто хоче легалізувати авто, не будуть змушені платити чималі штрафи за перевищення строку використання нерозмитненої машини на території України. Це дозволяє протягом 180 днів оплатити уніфікований штраф 8500 гривень, і не треба буде окремо платити штрафи за порушення Митного кодексу.

Згідно з прийнятим Законом, крім базової ставки акцизного збору, до вартості розмитнення також включається 20% ПДВ, 10% ввізного мита і 3–5% збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. У разі прийняття законопроекту строки пільгового розмитнення раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією може бути продовжено зі 180 до 360 днів, тобто ще на 6 місяців.

Як зазначає автор проекту, його прийняття знизить рівень соціальної напруги, адже дозволить зменшити вартість транспортних засобів, створить правові та економічні умови для реєстрації раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала матеріал про те, що індивідуальні номерні знаки відтепер можна замовити онлайн

Також ми писали, чого саме чекати власникам «євроблях» від нового законодавства.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва