Індивідуальні номерні знаки відтепер можна замовити онлайн

08:10, 30 апреля 2019
Відтепер можна замовити та оплатити номерні знаки, не виходячи з дому.
Індивідуальні номерні знаки відтепер можна замовити онлайн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сайті Державного агенства з питань електронного урядування оприлюднено інформацію, що починаючи із 24 квітня громадянин може перевірити можливість замовлення конкретного індивідуального номерного знаку, замовити та оплатити його виготовлення, не виходячи з дому.

У грудні 2018 року відбувся запуск електронного кабінету водія. Користувачу кабінету надається інформація про його водійські посвідчення, транспортні засоби, власником яких він є, та адміністративні правопорушення, у яких він був винуватцем. У цьому ж кабінеті користувач може сплатити неоплачені штрафи, зареєструватися в електронній черзі на отримання послуг у сервісних центрах МВС, замовити безкоштовну чи платну послугу з перевірки транспортного засобу за його VIN-кодом.

Після замовлення водій може забрати готовий номерний знак у відділенні «Нової пошти», яке він сам обирає під час замовлення знаку. В майбутньому планується запуск повноцінної системи замовлення усіх державних номерних знаків через електронний кабінет водія, що, на думку Держагентства, матиме ще більший антикорупційний ефект.

Для того, щоб скористатися новою послугою, потрібно авторизуватися в електронному кабінеті водія. Онлайн-сервіс доступний на сайті та на Урядовому порталі у розділі «Електронні послуги». Доступ до е-кабінету здійснюється за допомогою електронного підпису, BankID або MobileID. У розділі «Замовлення ІНЗ» потрібно підібрати індивідуальний номерний знак, перевіривши його унікальність та зовнішній вигляд. Якщо введений номер ще ніким не зайнятий, система автоматично розрахує вартість його замовлення. На цьому етапі користувач може обрати один з двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення «Нової пошти» чи можливість самостійно забрати виготовлені номери у головному сервісному центрі МВС у Києві (безкоштовно). Наступний етап — автоматичне формування заяви на отримання ІНЗ, яку користувач повинен підписати за допомогою власного кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Завершенням процесу отримання послуги є оплата ІНЗ.

А ось вартість послуги доставки «Новою поштою» недешева та фіксована — 500 грн.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала інформацію, що киянам зробили важливе повідомлення щодо паркування онлайн.

Також ми писали про те, Кабмін відкрив доступ до даних щодо реєстрації авто.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки