Зміни до Закону України «Про дорожній рух»: основні положення законопроекту

15:30, 12 декабря 2019
Законопроект №2518 дозволить водіям обирати номерні знаки онлайн та самостійно замовляти їх виготовлення.
Зміни до Закону України «Про дорожній рух»: основні положення законопроекту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін пропонує внести зміни до Закону України «Про дорожній рух» та передати суб’єктам господарювання функції з виготовлення номерних знаків на транспортні засоби. Відповідний законопроект №2518 подано за ініціативою Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

У випадку ухвалення законопроекту власник транспортного засобу зможе самостійно, через електронний кабінет водія, обрати вільний номерний знак у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС та забронювати його, а після цього — замовити виготовлення в суб’єкта господарювання, якого обере на власний розсуд.

Це, на думку розробників законопроекту, зекономить державні кошти шляхом зменшення витрат на логістику, спростить процедуру надання адмінпослуг та сприятиме розвитку малого бізнесу. Крім того, відпаде потреба в проведенні процедур закупівлі та супроводженні договорів постачання

До суб’єктів господарювання, які виявлять бажання виготовляти номерні знаки, висуватиметься лише одна умова: номерні знаки повинні відповідати вимогам, встановленим чинним законодавством.

При цьому за Кабміном буде закріплено функцію визначення порядку виготовлення номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, та номерних знаків для разових поїздок, а також порядку обліку суб’єктів господарювання, які їх виготовляють.

Уряд визнає існування корупційної складової під час процедури реєстрації транспортних засобів та отримання номерних знаків та вважає, що запропоновані законопроектом зміни усунуть цю складову.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про законопроект щодо захисту прав малого бізнесу.

Крім того, ми писали, що Верховна Рада запровадить електронний документообіг законопроектів.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду