Прокурорів будуть оцінювати за новими стандартами — Руслан Рябошапка

18:22, 25 февраля 2020
Прокурорів будуть оцінювати за новою системою, а форму і класні чини не повернуть — Генпрокурор Руслан Рябошапка.
Прокурорів будуть оцінювати за новими стандартами — Руслан Рябошапка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Офісі Генпрокурора не будуть підтримувати законопроект щодо повернення прокурорам класних чинів та форменого одягу. Про це Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив 25 лютого під час «Форуму реформ: на шляху до Вільнюса».

Разом з тим, до прокурорів будуть застосовані нові стандарти оцінювання.

Так, в рамках підготовки нових стандартів роботи в Офісі Генерального прокурора готують також нові методи оцінювання прокурорів.

«Ми прагнемо відійти від паличної системи оцінювання роботи прокурорів, хоча арифметичний показник все одно буде використовуватися. Ми наразі готуємо систему оцінювання роботи, від цієї оцінки потім буде залежати і система преміювання чи стимулювання роботи прокурора, а також можливості для його кар’єрного просування.

Чим краще особа виконує роботу, тим більше вона матиме заохочення та можливості для кар’єрного росту. Я думаю, що невдовзі ми запропонуємо для громадського обговорення цей документ і зможемо разом його обговорити», — сказав Руслан Рябошапка.

Щодо законопроекту №3062 про повернення класних чинів і форми прокурорам, Руслан Рябошапка повідомив, що позиція Офісу однозначно буде, і вона буде негативна.

«Ми лише кілька місяців тому відійшли від пострадянських ознак мілітаризації прокуратури – таких як класні чини, а через півроку знов повертаємо цей фетиш.

Хоча я знаю, що для багатьох прокурорів, які прослужили кілька років в прокуратурі «зірочки» це надзвичайно важливо та принципово, і вони готові багато на що, щоб ці чини повернути.

Крім того, запропоноване ускладнення доступу до прокуратури для кандидатів це теж не є позитивним кроком. Ми навпаки прагнемо залучити в систему свіжу кров. Наразі ми завершуємо добір на перші 100 посад в Офісі Генпрокурора, і це будуть люди, які не працювали раніше в прокуратурі, тому, звісно, ми цей законопроект не підтримуємо», — підкреслив Генпрокурор.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект, у тому числі, депутатами від фракції «Слуга народу», яким пропонується повернути класні чини та форму в прокуратуру. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва