У Одеському аеропорту аудитори виявили фінансові втрати на 9 млн грн

08:40, 16 сентября 2020
ДАСУ провела аудит діяльності роботи КП за три роки та виявила ряд фінансових порушень.
У Одеському аеропорту аудитори виявили фінансові втрати на 9 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» за період з січня 2017 року до квітня 2020 року виявлено фінансові втрати на майже 9 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної аудиторської служби України.

За результатами перевірки представники відомства встановили за встановлений період керівництва підприємства припустилося ряду фінансових порушень, які призвели до втрати майже 6 мільйонів гривень, а також інших порушень фінансової дисципліни на суму 2,8 мільйони.

«Через неналежний контроль із боку керівництва КП за списанням об’єктів власності аеропорту на території КП розібрано залізобетонну огорожу без надання відповідним органом управління згоди на списання майна. Залишкова вартість цієї споруди – майже 5 млн грн. Окрім того, дві підрядні організації на території КП виконували роботи з поточного ремонту будівель та споруд. Аудитори провели контрольні обміри і обстеження та встановили, що необґрунтовано завищено обсяги та вартість виконаних робіт, що призвело до втрат фінансових (матеріальних) ресурсів КП на майже 600 тис. грн. Під час ревізії завдяки аудиторам порушення  усунуто у повному обсязі. Упродовж 2017 року КП зайво витратило 464 тис. грн на утримання земельних ділянок, право постійного користування якими відповідно до рішень Одеської міської ради було припинено», — підсумувала ДАСУ результати перевірки.

Про ці результати аудитори поінформували Одеського міського голову, а її матеріали передали до СБУ. Також було складено два адміністративні протоколи – на головного бухгалтера та секретаря тендерного комітету.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси