Депутати доопрацювали законопроект про касові апарати та внесли в Раду

12:35, 13 октября 2020
Депутати запевняють, що новий законопроект про касові апарати лібералізує застосування РРО.
Депутати  доопрацювали законопроект про касові апарати та внесли в Раду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Раду внесли проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами - платниками єдиного податку. Законопроект зареєстрований 12.10.2020 під № 2645-д (доопрацьований).

Його розгляне Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. Вищезазначений комітет ще 28 вересня розглянув проекти законопроектів № 2645 та № 2645-1, вирішив об’єднати ініціативи, викладені в них в один законопроект та рекомендувати Верховній Раді прийняти його за основу в першому читанні.

Компромісний варіант вирішили створити після того, як проти № 2645 та № 2645-1 виступили Комітет з питань цифрової трансформації, Мінфін, ДПС, а також Міністерство розвитку економіки,торгівлі та сільського господарства України.

Тексту законопроекту ще немає на сайті Верховної Ради, проте відомо, що ним пропонується лібералізувати застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-платниками єдиного податку.

Змінами до законодавства передбачається:

- збільшення розміру загальної площі, дозволеної для надання в оренду для перебування на спрощеній системі оподаткування;

- розширення переліку побутових послуг населенню, які надаються платниками єдиного податку;

- звільнення від застосування РРО та/або програмних РРО платників єдиного податку другої групи за критеріями місця здійснення діяльності та/або розміру загальної площі торгового об'єкту;

- пом'якшення відповідальності суб'єктів господарювання за порушення порядку застосування РРО, включаючи звільнення від відповідальності суб'єктів господарювання, які проводять розрахункові операції без використання режиму попереднього програмування найменування товару, збільшення до двох мінімальних заробітних плат суми залишку готівки в касі для незастосування штрафу, звільнення від штрафу, пов'язаного із створенням та зберіганням інформації на контрольній стрічці і за неподання до контролюючих органів звітності, пов'язаної із застосуванням програмних РРО.

Раніше Держпраці намагалося перевірити колонію, а потім оштрафувало її на сотні тисяч за недопуск інспектора.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки