Хто стане ректором КНУ імені Тараса Шевченка: оновлюється

16:39, 24 марта 2021
У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка у другому турі обирають ректора.
Хто стане ректором КНУ імені Тараса Шевченка: оновлюється
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Київському національному університеті (КНУ)  імені Тараса Шевченка другий тур виборів ректора. Виборчі дільниці працюватимуть з 9:00 до 15:00.  


16:40 За даними джерела "Судово-юридичної газети" новим ректором КНУ імені Тараса Шевченка став Володимир Бугров, який отримав 75% голосів.


15:22 Явка на виборах ректора склала 63%.


15:00 За даними джерела «Судово-юридичної газети» явка на виборах перевищила 55%.


12:45 За даними джерела «Судово-юридичної газети» явка складає трохи більше 35%.


Виборчі дільниці працюватимуть за адресами:

1. Головний навчальний корпус університету (вул. Володимирська, 60).

2. Фізичний факультет (пр-т Академіка Глушкова, 4).

  1. Факультет комп’ютерних наук та кібернетики (пр-т Академіка Глушкова, 4-Д).
  2. Економічний факультет (вул. Васильківська, 90-а).
  3. Інститут філології (бульвар Тараса Шевченка, 14).
  4. Інститут міжнародних відносин (вул. Юрія Іллєнка, 36/1).

До вашої уваги список претендентів на посаду ректора:

Бугров Володимир Анатолійович народився 10 листопада 1967 року в місті Бучач Тернопільської області. У 1984 році із золотою медаллю закінчив місцеву середню школу №1. У 1991 році закінчив філософський факультет Київського державного університету ім. Тараса Шевченка. Потім став аспірантом кафедри філософії, спеціальність «Онтологія, гносеологія, феноменологія». У 1996 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Мова і символ в контексті проблеми розуміння». Протягом 1998-2009 років працював заступником декана філософського факультету. З січня 2009 року – проректор з науково-педагогічної роботи КНУ. Він з великою перевагою виграв перший тур виборів.

Олександр Рожко народився 30 травня 1981 року у м. Полоцьк Вітебської області, Білорусь.

У 2004 році закінчив економічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Фінанси» та здобув кваліфікацію магістра економічних наук (диплом з відзнакою).

У 2004–2006 рр. навчався в аспірантурі за спеціальністю 08.04.01 «Фінанси, грошовий обіг і кредит» (кафедра фінансів, грошового обігу та кредиту економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка).

З вересня 2006 року – асистент кафедри фінансів, грошового обігу та кредиту економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У січні 2007 р. захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. З листопада 2008 року – доцент кафедри фінансів, грошового обігу та кредиту економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З лютого 2010 року – заступник директора Інституту післядипломної освіти з навчальної роботи, доцент кафедри фінансів (за сумісництвом).

У червні 2011 року закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство».  У квітні 2017 року захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук.

У лютому 2018 року призначений на посаду проректора з науково-педагогічної роботи (перспективний розвиток). Голова Постійної бюджетно-фінансової комісії Вченої ради Університету. Заслужений економіст України (2016 р.).

Раніше голова Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що РНБО доручило Службі безпеки України вивчити обставини ратифікації Харківських угод від 27 квітня 2010 року (якими продовжено перебування Чорноморського флоту Росії в Криму на 25 років) і дії 236 депутатів, які підтримали дане рішення. За його словами, СБУ може відкрити справу проти цих депутатів за статтею про державну зраду. Серед інших він виокремив Володимира Литвина та розкритикував його участь у виборах ректора. Однак сам Литвин вийти у другий тур виборів не зумів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді