У Києві співробітник ДСНС видавав документи пожежної безпеки за «подяку» у 70 тисяч доларів

15:17, 10 июня 2021
Слідство встановило факт вимагання від керівника однієї з компаній 70 тисяч доларів за «вирішення» проблем з контролюючими та правоохоронними органами.
У Києві співробітник ДСНС видавав документи пожежної безпеки за «подяку» у 70 тисяч доларів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У столиці співробітник ДСНС та два посередники, діючи у змові,  вимагали та отримали від представника поліграфічного підприємства 35 тисяч доларів за прийняття рішення щодо видачі дозвільних документів у сфері протипожежної безпеки та 10 тисяч доларів за складання експертного висновку протипожежного стану об’єкту без фактичного виїзду на такий об’єкт.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Крім того, посередники схилили того ж підприємця до надання неправомірної вигоди у сумі 25 тисяч доларів посадовій особі Служби безпеки України за безперешкодне ведення бізнесу після отримання всієї дозвільної документації та отримали їх.

У ході слідства правоохоронці задокументували одержання вказаними особами коштів у два етапи. Під час передачі другого траншу у сумі 60 тисяч доларів чиновника та його посередників затримали «на гарячому» у порядку ст. 208 КПК України.

У ході невідкладних обшуків правоохоронці вилучили у затриманих частину коштів, які їм були передані раніше та речі і документи, які стали доказами їх причетності до вказаних кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Другого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) Територіального управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБ України під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ексcлідчого одної з прокуратур підозрюють у втраті речових доказів на близько 700 тисяч гривень.

Додамо, що на Львівщині затримано лікаря за валютний хабар за призначення учаснику АТО групи інвалідності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва