Полтавський окружний адмінсуд повідомив про затримку реєстрації позовів та інших документів

13:20, 29 ноября 2021
У суді заявили, що кількість позовних заяв та інших вхідних документів, що надходять до суду, порівняно з попередніми роками збільшилася в рази.
Полтавський окружний адмінсуд повідомив про затримку реєстрації позовів та інших документів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Полтавський окружний адміністративний суд повідомив про затримку реєстрації позовів та інших документів. Відповідна заява з’явилась у пресслужбі суду.

«Шановні учасники судового процесу!

Останнім часом кількість позовних заяв та інших вхідних документів, що надходять до суду, порівняно з попередніми роками збільшилася в рази і вимірюється кількома сотнями на день та тисячами на місяць. Водночас штатна чисельність працівників суду залишається незмінною, а через надзвичайно великий обсяг роботи та недостатнє фінансування видатків на заробітну плату має місце значний відтік кадрів.

За таких обставин суд наразі не в змозі забезпечити реєстрацію позовних заяв та інших вхідних документів у день їх надходження. Тому відповідно до Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України реєстрація вхідної кореспонденції, у тому числі позовних заяв (справ), судових матеріалів, процесуальних та інших документів, які залишаються незареєстрованими на кінець кожного робочого дня, здійснюється у наступні робочі дні. При цьому всі документи реєструються у хронологічному порядку їх надходження, незалежно від способу їх подання (поштою, особисто, через сервіс «Електронний суд»). Виняток становлять документи, що подаються перед судовим засіданням та є необхідними для його проведення.

Суд вживає всіх можливих заходів до виправлення такої ситуації, його апарат працює на межі своїх можливостей, але попри всі зусилля затримка у реєстрації документів може складати до 5 днів. Тому інформація про надходження вашого позову чи документа не відображається на вебсайті «Судова влада» або в кабінеті Електронного суду в день подачі. У такому випадку недоцільно одразу телефонувати до суду. Всі документи будуть зареєстровані, а інформація по них буде доступна на відповідних ресурсах у найближчі кілька днів після надходження до суду», — йдеться у заяві.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Печерський райсуд міста Києва повідомляє про тимчасове обмеження відправки поштової кореспонденції.

Також Голосіївський райсуд Києва тимчасово припинив прийом кореспонденції на електронну скриньку.

Додамо, що член Вищої ради правосуддя Інна Плахтій заявила, що в Україні необхідно забезпечити збільшення фінансового стимулювання працівників апаратів місцевих судів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду