Комітет адвокатської етики розглянув питання захисту прав адвокатів

13:00, 22 марта 2019
Андрій Циганков розповів про правила адвокатської етики.
Комітет адвокатської етики розглянув питання захисту прав адвокатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правила адвокатської етики повинні не лише визначати відносини між адвокатами та регулювати їх поведінку, але також бути інструментом захисту від протиправних дій з боку окремих посадових осіб державних органів. Про це заявив голова комітету з питань адвокатської етики Національної асоціації адвокатів України адвокат Андрій Циганков.

«Чому ми виходимо з того, що Правила адвокатської етики — це винятково для адвокатів? Ми регулярно фіксуємо порушення етичного характеру зі сторони слідчих, прокурорів, суддів, інших представників держави. Наприклад, коли на декілька годин затримується початок судового засідання, або коли слідчі чи прокурори дозволяють собі відверто неетичну поведінку по відношенню до захисника. Правила адвокатської етики можуть і повинні стати інструментом для захисту прав адвоката і в цьому контексті» зазначив голова комітету.

Також на засіданні серед інших було обговорено питання формування недобросовісної практики отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю. Зокрема, члени комітету дійшли згоди звернутися до Національної асоціації адвокатів України, регіональних рад адвокатів та кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури з пропозицією вивчити це питання та прийняти відповідне рішення.

«Має місце практика складання кваліфікаційного іспиту претендентами на отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю у регіонах, в яких вони в дійсності не проживають, працюючи водночас на умовах повного робочого дня в іншому регіоні» підкреслив адвокат.

У засіданні комітету та обговоренні питань взяли участь члени комітету, в тому числі шляхом дистанційного включення, а також голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Києва Ігор Орлов.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, як підготуватися до судового засідання, щоб не викликати гнів учасників. 

Також ми повідомляли про адвокатську монополію на представництво в судахУ нових редакціях процесуальних кодексів передбачено докорінні зміни у багатьох судових процедурах.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді