В США завершується будівництво заводу з виробництва боєприпасів для України

19:17, 30 травня 2024
Пентагон запускає новий завод з виробництва артснарядів для 155-міліметрових гаубиць.
В США завершується будівництво заводу з виробництва боєприпасів для України
Фото ілюстративне
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В американському штаті Техас завершується будівництво заводу, який незабаром розпочне виробництво 30 тисяч артилерійських снарядів для 155-міліметрових гаубиць на місяць, що практично подвоїть поточне виробництво в США. Про це повідомляє The New York Times.

Завод, споруджений Пентагоном, стане першим новим великим об’єктом після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У 2023 році Україна випускала від 4000 до 7000 снарядів щодня протягом декількох місяців, перш ніж Конгрес США призупинив подальше фінансування. Але великі постачання американських артилерійських боєприпасів відновилися у квітні 2024 року, що допомогло у заповненні дефіциту боєприпасів в українських військах.

З метою допомогти Україні, Пентагон встановив ціль виробництва 100 тисяч снарядів на місяць до кінця 2025 року. Підприємства у Скрентоні та Вілкс-Баррі виготовляють близько 36 тисяч снарядів на місяць, а новий завод у Техасі додасть до цього ще 30 тисяч, коли досягне повної потужності. Решту снарядів вироблятиме оборонна фірма з Огайо.

Ціль у виробництві 100 тисяч снарядів на місяць практично означає десятикратне збільшення виробництва у США порівняно з кількома роками тому. За словами представника Пентагону, Сполучені Штати постачили Україні понад три мільйони 155-міліметрових снарядів з початку великої війни в лютому 2022 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду