Закон про легалізацію зброї ухвалять найближчим часом, — глава МВС

20:54, 13 серпня 2022
Позиція МВС полягає в тому, що для захисту житла українці мають право володіти вогнепальною зброєю, у тому числі пістолетами.
Закон про легалізацію зброї ухвалять найближчим часом, — глава МВС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада може вже найближчим часом ухвалити закон про легалізацію зброї. Передбачається, що українці зможуть купувати пістолети та іншу вогнепальну зброю для охорони своїх домівок. Про це заявив глава МВС Денис Монастирський в ефірі телемарафону.

За його словами, позиція МВС полягає в тому, що для захисту житла українці мають право володіти вогнепальною зброєю, у тому числі пістолетами.

«Але ми проти вільного носіння зброї у громадських місцях, тому що ми бачимо ризики для громадської безпеки, які перевищують вигоди, які може мати така норма. Зараз ми працюємо із парламентаріями. Я думаю, що найближчим часом буде ухвалено відповідний закон, перше читання вже було ухвалено, зараз готується закон до другого читання. Я думаю, що найближчим часом його буде винесено на розгляд парламенту», — зазначив Монастирський.

Нагадаємо, що у МВС пояснили деталі законопроекту про легалізацію зброї.

Міністр оборони Олексій Резніков переконаний, що в Україні потрібно ухвалити законопроект про легалізацію обігу вогнепальної зброї серед населення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді