Працівник просить заповнювати паперову трудову книжку: які дії роботодавця

10:51, 1 травня 2024
У випадку, якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку, роботодавцю незалежно від ведення її в е-формі необхідно заповнювати.
Працівник просить заповнювати паперову трудову книжку: які дії роботодавця
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку, у той час, коли діє електронна трудова книжка, чи можливо це робити. Відповідь надало Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Так, починаючи з 10 червня 2021 року в Україні офіційно діють електронні трудові книжки як аналог паперових трудових книжок. У працівників і роботодавців є 5 років на оцифрування трудових книжок.

Впровадження електронних трудових книжок до 10 червня 2026 року, трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника. Правила заповнення трудових книжок, визначає Інструкція про порядок ведення трудових книжок працівників, затверджена наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58.

Питання, пов’язані з порядком ведення трудових книжок, їх зберігання, виготовлення, постачання і обліку, регулюються постановою КМУ «Про трудові книжки працівників» від 27.04.93 № 301 тому, якщо працівник просить заповнювати паперову трудову книжку необхідно заповнювати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді