Українці зможуть отримати різні види соцдопомоги у відділенні банку або в онлайн-банкінгу

14:54, 24 травня 2024
У перспективі різні види соціальної допомоги можна буде отримувати у найближчому відділенні банку або навіть в онлайн-банкінгу, не виходячи з дому.
Українці зможуть отримати різні види соцдопомоги у відділенні банку або в онлайн-банкінгу
Джерело фото: tsn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мінсоцполітики та банківські асоціації домовилися про співпрацю, що має в результаті дати змогу напрацювати централізований механізм виплат окремих видів соціальної допомоги.

За словами міністерки соціальної політики Оксани Жолнович, сторони домовилися співпрацювати насамперед у таких напрямах:

  • розвиток інклюзії у сфері надання адміністративних послуг;
  • розроблення механізму залучення банківських установ до процесу оформлення та виплати різних видів державної соціальної допомоги, пенсій, субсидій та компенсацій.

У фокусі спільної роботи – розширення функціоналу «Кабінету Банку».

«Сьогодні програмне забезпечення дає можливість отримувати виплатні відомості від органів соціального захисту населення та передавати їх до банківських установ для опрацювання. Згодом такий функціонал дозволить співробітникам банків реєструвати звернення громадян для отримання соціальної допомоги. Тобто, у перспективі різні види соціальної допомоги можна буде отримувати у найближчому відділенні банку або навіть в онлайн-банкінгу, не виходячи з дому», - пояснили у Мінсоцполітики.

Крім того, у Міністерстві хочуть побудувати цілісну виплатну систему, включно з низкою обміну даними із різними державними установами для моніторингу та верифікації соціальних виплат.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», українцям під час призначення пенсії почнуть враховувати страховий стаж, одержаний за кордоном.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду