З України намагались вивезти дві скрипки 18-19 століть, фото

20:22, 3 жовтня 2024
69-річний українець переміщував через митний кордон України дві раритетні скрипки за «липовими» документами.
З України намагались вивезти дві скрипки 18-19 століть, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 3 жовтня, на митному посту «Малий Березний», що на українсько-словацькому кордоні, закарпатські митники спільно з прикордонниками упередили незаконне вивезення старовинних музичних інструментів, які можуть представляти культурно-історичну цінність. Про це повідомила пресслужба Закарпатської митниці.

Порушником виявився 69-річний українець, який у транспортному засобі марки «Форд» переміщував через митний кордон України дві раритетні скрипки за «липовими» документами.

«Та й ще у спрощеній смузі контролю – «зелений коридор», що передбачає дотримання митного законодавства щодо переміщення предметів, які потребують спеціальних дозвільних документів на вивезення за кордон», - кажуть митники.

Два музичні інструменти у футлярах знаходилися у салоні автомобіля між передніми сидіннями пасажира та водія. Коли чоловік надав паспорти на смичкові музичні інструменти, то в інспекторів виникла підозра щодо правдивості даних у поданих документах.

Виявилося, що терміни виготовлення обох скрипок (1714 та 1873 роки) не сходяться із зазначеними у паспорті – 20 століття.

«Наразі водій надає пояснення, а митниця готує повідомлення до правоохоронних органів про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального злочину. Предмети правопорушення вилучені, а їх цінність встановить спеціаліст-експерт», - додали митники.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва