На Одещині державі повернуто землі в акваторії порту на суму понад 65 млн грн

22:36, 3 жовтня 2024
Зазначена земельна ділянка була передана Южненською міською радою в оренду для будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури.
На Одещині державі повернуто землі в акваторії порту на суму понад 65 млн грн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У державну власність повернули земельну ділянку в акваторії порту "Південний" на Одещині, яку передали в оренду. Її вартість складає понад 65 млн грн. Про це повідомляє обласна прокуратура.

Прокурори встановили, що земельна ділянка, передана Южненською міською радою в оренду для будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, розташована в акваторії Великого Аджалицького лиману, який входить до меж морського порту «Південний».         

Ділянка фактично знаходиться на дні лиману та є невід’ємною частиною водного об'єкта загальнодержавного значення, тому може перебувати виключно у державній власності.

Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов в інтересах держави проти Южненської міської ради та ТОВ, якому передано в оренду земельну ділянку. Визнав незаконним та скасував рішення міськради, а земельну ділянку повернув державі. 

Апеляційний суд підтвердив це рішення. Прокуратура довела, що ділянка є частиною акваторії морського порту та об’єктом стратегічного значення, якою має розпоряджатися виключно держава в особі Кабінету Міністрів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва