Виконавче провадження та карантин: Президент вніс пропозиції про внесення змін до порядку виконання судових рішень

14:31, 27 ноября 2020
Зміни в законодавство торкнуться виконавчого збору та підстав закінчення виконавчого провадження.
Виконавче провадження  та карантин: Президент  вніс пропозиції про внесення змін до порядку виконання судових рішень
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 4430 від 26.11.2020 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2».

Законопроектом пропонується внести зміни в Закон України «Про виконавче провадження».

Виконавчий збір не буде стягуватися у разі закінчення виконавчого провадження на підставі пункту 9 частини першої статті 39  Закону України «Про виконавче провадження»  (фактичного виконання в повному обсязі рішення згідно з виконавчим документом); якщо рішення було виконано до винесення постанови про відкриття виконавчого провадження та у разі закінчення виконавчого провадження на підставі пункту 17 частини першої статті 39 цього Закону.

Пунктами 17 та 18, про який йдеться вище, Президент пропонує доповнити статтю 39 Закону «Про виконавче провадження». У них йдеться про закінчення виконавчого провадження у випадку списання    в повному обсязі сум податкового боргу (у тому числі штрафних санкцій та пені), що підлягали виконанню на підставі виконавчого документа, а також у випадку списання ЄСВ.

Виконавчий збір не буде стягуватися із сум податкового боргу (у тому числі штрафних санкцій та пені) та недоїмки зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  у разі їх списання на підставі «карантинних норм»  (згідно з пунктами 23, 24 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України та пунктом 915 розділу VIII Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Голова Національної поліції розповів, навіщо поліцейським електрошокери.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки