Перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами: огляд практики ККС ВС

12:42, 4 марта 2020
Огляд містить три постанови об’єднаної палати Касаційного кримінального суду.
Перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами: огляд практики ККС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд оприлюднив огляд, який містить ряд важливих правових позицій Касаційного кримінального суду, висловлених під час розгляду кримінальних проваджень у січні 2020 року.

Перш за все огляд містить три постанови об’єднаної палати Касаційного кримінального суду. Перше рішення присвячене питанням перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами. Друге рішення присвячене питанням апеляційного оскарження ухвал слідчих суддів про передачу речових доказів в управління АРМА. Третє рішення присвячене питанням відкриття стороні захисту медичних документів, на підставі яких сформовано висновок експерта.

В огляді також висвітлено ряд рішень присвячених питанням кваліфікації злочинів проти життя і здоров’я та у сфері службової діяльності, проведення слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій, доказам і доказуванню тощо. Зокрема, у одному з рішень колегія суддів Касаційного кримінального суду сформулювала висновок в якому зазначила, що слід вважати належними засобами доказування наявності таких нововиявлених обставин, як штучне створення або підроблення доказів, або завідомо неправдиві показання свідка, на яких ґрунтується вирок.

Наприкінці огляду містяться судові рішення про передачу кримінальних проваджень на розгляд першої судової палати та об’єднаної палати Касаційного кримінального суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у ККС ВС обговорили стан здійснення правосуддя у кримінальній юрисдикції у 2019 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області