Комітет ВР підтримав відставку Уряду та доручив внести відповідну постанову на розгляд Ради

10:40, 4 марта 2020
Знаємо, кого будемо призначати, всі кандидатури озвучені — Олександр Корнієнко.
Комітет ВР підтримав відставку Уряду та доручив внести відповідну постанову на розгляд Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування провів засідання, присвячене позачерговому засіданню Верховної Ради, на якому парламент  планує відправити у відставку Кабінет міністрів України.

Голова Комітету Андрій Клочко вніс пропозицію рекомендувати Верховній Раді України прийняти відставку прем’єр-міністра України, доручити народним депутатам України, членам Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розробити і внести на розгляд Верховної Ради України  відповідний проект постанови, а також доручити виступити на засіданні ВР з відповідного питання йому як голові комітету.

Пропозицію підтримали 23 депутати, два утрималися.

Народний депутат України, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко під час обговорення цих питань зазначив наступне:

«Хочу розвіяти міфи про те, що «слуги народу» не знають, кого будуть призначати. Все ми знаємо. Вчора були озвучені всі кандидатури. На деякі посади є декілька кандидатур, тому зараз медійно це не подається, для того щоб провести з ними консультації».

Олександр Корнієнко зазначив, що  якщо діючий парламент бачить невдоволення людей роботою органів влади, то, на відміну від минулих часів, він одразу робить висновки та приймає кадрові рішення. У тому числі непрості. Незважаючи на те, що цей уряд працював короткий термін, в цьому є позитивна сторона, оскільки є швидка реакція на результати його роботи як з боку Президента, так і з боку провладної політичної сили.

Олександр Корнієнко підкреслив, що кадрові рішення і далі будуть прийматися дуже швидко і дуже зібрано,  бо цього вимагає ситуація в країні.

«Я думаю, що уряд, який ми сьогодні сформуємо, буде більш фахово, більш практично і більш предметно реагувати на всі виклики долі, які очікують нашу країну в найближчі пару тижнів, в цьому році і в найближчі пару років», — додав він.

Раніше в Раду надійшла заява про відставку прем’єр-міністра України Олексія Гончарука

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва