Спецслужби РФ намагалися провести масштабну кібератаку на інформсистеми судової влади України

16:42, 4 декабря 2018
СБУ зафіксували, що кібератака розпочалася через розсилку електронною поштою заражених вірусом підроблених бухгалтерських документів.
Спецслужби РФ намагалися провести масштабну кібератаку на інформсистеми судової влади України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України блокували спробу російських спецслужб провести масштабну кібератаку на інформаційно-телекомунікаційні системи судової влади України. Про це повідомляє прес-служба судової влади.

«Фахівці СБУ зафіксували, що кібератака розпочалася через розсилку електронною поштою заражених вірусом підроблених бухгалтерських документів. Після відкриття файлів на комп’ютери приховано завантажувалось шкідливе програмне забезпечення для несанкціонованого втручання до судових інформаційних систем та викрадення службової інформації», — йдеться у повідомленні.

Співробітники служби безпеки встановили, що «виявлена вірусна програма з’єднувалась з контрольно-командних серверів які мають, зокрема, російські ІР-адреси».

«За висновками фахівців задум спецслужб РФ полягав у блокуванні сталого функціонування судової інформаційної системи України», - зазначено у повідомленні.

Завдяки спільним заходам із Державною судовою адміністрацією та Держспецзв’язку вдалося локалізувати негативні акції кібератаки та попередити її подальший розвиток.

СБ України, як ключова структура із забезпечення національної безпеки, продовжує реалізовувати комплекс необхідних заходів для захисту критичної інформаційної структури держави.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що чеські спецслужби звинувачують Росію в кібератаках. Чеська контррозвідка встановила, що за двома кібератаками на міністерство закордонних справ стоїть хакерська група APT28, яку пов'язують з урядом РФ.

Крім того, ми писали, що невідомі хакери здійснили потужну атаку на сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. Атака відбувалася два дні — 2 і 3 листопада. Під час кібератаки зловмисники зуміли отримати доступ до панелі управління порталом, яку вони модифікували для розсилки спаму.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки