Збирав гроші на лікування вже померлої дитини: в Дніпрі затримали псевдоволонтера

20:53, 20 марта 2019
Оголошення розміщувалися у соціальних мережах з проханнями максимальних репостів та на інтернет-сайтах.
Збирав гроші на лікування вже померлої дитини: в Дніпрі затримали псевдоволонтера
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Зловмисник використав реальне оголошення про збір коштів для лікування хворого немовляти і зібрав з небайдужих людей близько півмільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Співробітники протидії кіберзлочинам встановили, що у 2018 році чоловік виявив реальне оголошення про збір коштів на лікування дитини та вказав в оригінальних документах реквізити своїх банківських карток. Знаючи, що дитина вже померла, шахрай продовжував використовувати документи та фотографії, що підтверджують хворобу хлопчика: висновки лікарів, чеки про оплату за медикаменти, фотографії дитини та матері, копії документів. Оголошення розміщувалися у соціальних мережах з проханнями максимальних репостів та на інтернет-сайтах.

«Поліцейські задокументували злочин та затримали 26-річного місцевого жителя, який розробив шахрайську схему, організував збір коштів та зняття готівки з банкоматів. У ході обшуків у нього вилучили комп’ютерну техніку, телефони та банківські картки, які зловмисник використовував під час вчинення злочину», — йдеться у повідомленні.

Чоловіку загрожує покарання за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також поліція перевіряє інших осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що киян попереджають про телефонних шахраїв. Зловмисники представляються працівниками банку та повідомляють про блокування картки.

Також ми повідомляли про касира, який замінив справжню купюру фальшивкою та звинуватив покупця у спробі розрахуватися сувенірними грішми. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді