Мін’юст вдосконалює порядок допуску до професії приватних виконавців

11:58, 22 марта 2019
Відомство також змінює порядок діяльності дисциплінарної комісії.
Мін’юст вдосконалює порядок допуску до професії приватних виконавців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України створює всі необхідні умови для становлення і розвитку незалежного та високопрофесійного інституту приватних виконавців в Україні. На цьому наголосила заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, передає прес-служба відомства.

За словами Глущенко, Україна послідовно виконує взяті на себе зобов’язання щодо проведення судової реформи, зокрема посилення системи виконання судових рішень. За домовленостями з міжнародними партнерами, зокрема Міжнародним валютним фондом, було прийнято необхідну нормативну базу та вже з 2017 року в Україні почала діяти змішана система виконавчого провадження та створено абсолютно нову для України професію — приватний виконавець.

«Більш ніж за 2 роки з початку запровадження інституту приватних виконавців було забезпечено понад 2 500 місць для навчання. Понад 1 500 осіб виявили бажання проходити навчання, а більше 1 200 осіб уже успішно завершили його. Наразі більше 150 приватних виконавців внесено до Єдиного реєстру приватних виконавців України, і вони розпочали повноцінну роботу»,  зазначила С. Глущенко.

Вона зауважила, що створення Асоціації приватних виконавців дало початок становленню системи самоврядування приватних виконавців в Україні. Основна мета діяльності Асоціації  захист прав нового інституту. «Міністерство юстиції з урахуванням євроінтеграційного курсу,  міжнародних зобов’язань та думки представників професії, розуміючи важливість та незворотність процесу реформування сфери виконання рішень судів та інших органів, взяло чіткий курс на вдосконалення процесу допуску до професії приватних виконавців, порядку діяльності дисциплінарної комісії та окремих норм, які регламентують діяльність як державних, так і приватних виконавців підкреслила заступник міністра. — Найближчим часом відбудеться прес-конференція щодо вдосконалення порядку допуску до професії приватних виконавців та порядку діяльності дисциплінарної комісії приватних виконавців»,  додала вона.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що уряд підтримав створення незалежної наглядової ради в системі безоплатної правової допомоги.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси