Продавав зброю: ДБР завершило розслідування щодо правоохоронця

15:58, 2 мая 2019
Правоохоронцю загрожує до семи років в’язниці.
Продавав зброю: ДБР завершило розслідування щодо правоохоронця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою працівника правоохоронного органу в незаконному збуті вогнепальної зброї. Про це повідомляє офіційний сайт Бюро.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець протягом 2018 року, діючи з корисливих мотивів, з метою отримання неправомірного прибутку займався торгівлею вогнепальною зброєю та реалізував третім особам два пістолети конструкції «Макаров», три пістолети GLOCK, два пістолети GRAND POWER та пістолет Walther PPK. Згідно з висновками експертиз, вказана зброя є короткоствольною нарізною вогнепальною, знаходиться в справному стані та придатна до стрільби. Такі дії кваліфікуються за ч. 2 ст. 28 КК України (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) та ч. 1 ст. 263 КК України (збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу)», — йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини правоохоронцю за вироком суду загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва