В Індії фанів заарештували за підтримку чужої команди

17:34, 22 червня 2017
Поліція заарештувала 19 осіб за оплески спортсменам країни-суперниці.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

19 червня поліція штату Мадхья-Прадеш, Індія, заарештувала 15 осіб нібито за «підбурювання до заколоту», вигукування «пропакістанскіх» і «антиіндійські» гасел після перемоги збірної Пакистану над Індією в фіналі Міжнародного кубка чемпіонів з крикету, що пройшов у Лондоні.

Про це пише Я і закон.

У той же день поліція Карнатаки заарештувала чотирьох осіб в окрузі Кодагу нібито за святкування перемоги Пакистану.

Їх звинуватили в тому, що вони «сіяли незгоду в громаді». Підбурювання до заколоту — злочин, за яке в Індії передбачено довічне ув'язнення.

Міжнародні організації, наприклад, Amnesty International, висловили обурення з цього приводу: «Навіть якщо заарештовані, як стверджує поліція, підтримували Пакистан, то це не злочин. Підтримка спортивної команди — це питання індивідуального вибору, і заарештовувати будь-кого за оплески на адресу однієї з команд-суперників — явне порушення його права на свободу вираження поглядів».

Розділ 124A Кримінального кодексу Індії визначає заклик до заколоту як будь-яка дія або спробу «сіяти ненависть або презирство, або ... порушувати невдоволення діями уряду». Верховний суд Індії вже неодноразово виносив рішення про те, що висловлювання можуть бути прирівняні до заклику до заколоту лише тоді, коли в них присутнє підбурювання до насильства або до порушення громадського порядку.

У 2015 році в одній зі справ суд виніс рішення про те, що просте обговорення або навіть відстоювання тієї чи іншої точки зору, хоч якою непопулярною вона не була, лежить в основі права на свободу вираження поглядів. Проте безпідставні арешти в країні тривають.

Нагадаємо, 5 червня масштабна аварія в Індії забрала життя 22 людей.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду