Трамп і Путін обговорять анексію Криму на G-20

15:33, 3 липня 2017
Президенти США і РФ Дональд Трамп і Володимир Путін обговорять на саміті G-20 питання окупованих територій України.
Трамп і Путін обговорять анексію Криму на G-20
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна пройде під час саміту «Великої двадцятки», який відбудеться 7-8 липня 2017 року Гамбурзі в Німеччині.

Дональд Трамп під час зустрічі з Володимиром Путіним має намір підняти питання окупованих територій України, в тому числі анексію Криму Росією, повідомляє CNN.

На порядку денному також питання про санкції США проти Росії, майбутнє Сирії та знищення «Ісламської держави». Зустріч між Трампом і Путіним можна назвати ключовою для майбутнього Європи і Близького Сходу.

Нагадаємо, півострів Крим був анексований Росією в березні 2014 року. Анексія півострова не визнається Україною та більшістю країн світу. Також анексію відмовилися визнавати Генеральна асамблея ООН, ПА ОБСЄ.

Варто відзначити, що США різко засудили анексію півострова. У березні 2017 року Сенаті США представили Проект резолюції «Засудження незаконної російської агресії в Україні в зв'язку з третьою річницею анексії Криму».

У співавторах резолюції числяться півтора десятка сенаторів, що представляють Республіканську і Демократичну партії. У документі наполягають на невизнання США анексії Криму і пропонують підтримати Україну, в тому числі шляхом посилення економічних санкцій проти Росії. У резолюції зазначають, що окупація півострова суперечить міжнародним нормам, і називають її актом неспровокованої агресії і загрозою регіональній стабільності.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді