У ЄС готують пакет санкцій проти рф на близько $5,3 млрд – Bloomberg

19:04, 31 жовтня 2023
Санкції ЄС націлені на експорт зварювального устаткування та інших технологій, що можуть використовуватися у військових цілях.
У ЄС готують пакет санкцій проти рф на близько $5,3 млрд – Bloomberg
Джерело фото: centralasia.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський Союз готується впровадити новий набір санкцій проти росії, які можуть призвести до збитків у сумі близько 5 мільярдів євро (5,3 мільярда доларів) в торгівлі між ЄС і росією. Ці обмеження входять в 12-й пакет санкцій, запроваджений ЄС у зв'язку з війною росії проти України, – повідомляє Bloomberg.

Новий пакет санкцій підсилить обмеження на джерела доходів і промисловість росії, а також обмежить здатність російського уряду фінансувати свою військову діяльність. Вже значна частина російської економіки зазнала санкцій, що примушує політиків ЄС посилювати обмеження та вживати нових заходів для утримання тиску на росію.

За даними Bloomberg, нові санкції передбачають обмеження на експорт зварювального устаткування, хімічних речовин та інших технологій, які можуть використовуватися у військових цілях. Також розглядаються можливість введення ліцензійних обмежень на програмне забезпечення, обмеження на імпорт деяких видів оброблених металів, алюмінієвих виробів, будівельних матеріалів, товарів транспортного призначення та алмазів.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України