США придбали для України Gepard на 110 млн євро

17:27, 13 листопада 2023
США викупили в Йорданії партію із 60 установок Gepard.
США придбали для України Gepard на 110 млн євро
Джерело фото: fakty.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати Америки придбали у Йорданії 60 самохідних зенітних установок Gepard з метою відправки їх до України. Раніше ця зброя була продана Амману Нідерландами, – повідомляє De Telegraaf.

Вартість транспортних засобів, яку американський уряд заплатив за цю угоду, становить 110 млн євро. Рішення про викуп зенітних установок Gepard призначено для підтримки України у зміцненні своєї обороноздатності.

Нещодавно уряд прем'єр-міністра Марка Рютте реалізував зброю німецького виробництва до Йорданії, яка була передана у 2016 році за 21 млн євро. Тоді угоду критикували за "смішну ціну", вважаючи, що вона послаблює збройні сили Нідерландів.

Система Gepard здатна здійснювати захист від літаків і вертольотів, але, зауважує видання, Україна планує використовувати ці установки, переважно, для оборони від безпілотників. Це дозволить зекономити боєприпаси для більш дорогих зенітних систем, таких як Patriot або Iris-T.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України