Як зареєструвати або ліквідувати бізнес онлайн

07:30, 31 липня 2017
Начальник юстиції Києва Станіслав Куценко розповів про можливості сервісу «Онлайн-будинок юстиції».
Як зареєструвати або ліквідувати бізнес онлайн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Нещодавно Міністерство юстиції запустило на національному рівні функціонування порталу «Онлайн-будинок юстиції». І, як показує практика, все більше українців починає їм користуватися. Насправді, сервіс почав свою роботу ще близько 1,5 року тому в юстиції міста Києва, надаючи послуги жителям столиці. Тепер його можливості доступні всім громадянам України.

Завдяки сервісу «Онлайн-будинок юстиції» Мін'юст прагне все юридичні послуги перевести в електронний формат для того, щоб користувачі могли, не виходячи з дому, легко скористатися послугами сервісу з будь-якого куточка світу і отримати необхідні документи кур'єром або поштою.

Для того, щоб повноцінно випробувати можливості нового порталу, слід оформити для себе електронний цифровий підпис, що широко використовується державними службовцями і бізнесом. Міністерство юстиції працює над тим, щоб стало можливим використання ідентифікації через банк (Bank ID, через картку), а в майбутньому — через Mobile ID, коли завдяки відбиткам пальців на смартфоні або планшеті можна буде себе ідентифікувати.

Слід зазначити, що з 2014 року електронними сервісами Мін'юсту українці скористалися понад 70 млн раз. А з вересня 2017-го портал «Онлайн-будинок юстиції» повністю візьме на себе всі функції, що надаються в мережі.

Зараз найпопулярнішою послугою, якою користуються громадяни, є реєстрація і ліквідація бізнесу через «Онлайн-будинок юстиції». Зайшовши на сайт online.minjust.gov.ua, Ви можете зареєструватися і подати потрібну заявку, наприклад, на ліквідацію або реєстрацію фізичної особи - підприємця (ФОП). Буквально за одну добу, причому безкоштовно, можна здійснити бажану операцію. При цьому Міністерство юстиції вносить відповідні дані про Вас до Єдиного державного реєстру, після чого вже інші органи влади (податкова, Пенсійний фонд) можуть скористатися цією базою і зробити висновки про поточний стан Вашої компанії. Знову ж таки, тільки електронний цифровий підпис допоможе швидко і надійно оформити потрібну послугу.

За статистикою, щодня в Україні ліквідують і реєструють близько 10 тисяч ФОП. За час існування послуги на порталі «Онлайн-будинок юстиції» нею вже скористалися понад 5 тисяч українців. Тому ще однією можливістю електронного сервісу є реєстрація юридичної особи (наприклад, ТОВ). При цьому важливо, що Ви можете легко вносити необхідні зміни про адресу, керівництво, склад правління і інше.

На жаль, існує чимало посередників, які намагаються заробити на можливостях порталу «Онлайн-будинок юстиції». Але пам'ятайте: Мін'юст надає ці послуги онлайн, цілодобово і, головне, безкоштовно.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду