Бородянський райсуд Київської області відновлює здійснення правосуддя, фото

10:22, 13 липня 2022
13 липня Бородянський районний суд відновлює здійснення правосуддя.
Бородянський райсуд Київської області відновлює здійснення правосуддя, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», розпорядженням голови Верховного Суду від 12 липня 2022 року № 37/0/9-22 Бородянський районний суд, Київської області відновить здійснення правосуддя 13 липня 2022 року.

У розпорядженні зазначено, що це стало можливим у зв’язку з наявністю належних умов для здійснення правосуддя. Водночас Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області має забезпечити розгляд справ (проваджень), які надійшли на розгляд цього суду до 12 липня 2022 року.

У ДСА повідомили, що 12 липня привітати колектив суду з такою подією до Бородянки завітали заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький, голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов та начальник ТУ ДСА України в Київській області Світлана Шевченко.

Джерело фото: dsa.court.gov.ua

«Всі вони висловили колективу свою підтримку та сприяння в належній організації роботи установи.

Сергій Чорнуцький передав колективу два ноутбуки та інформував, що для забезпечення належної роботи суду розглядається варіант забезпечення установи станцією супутникового зв'язку StarLink.

Слід зазначити, що Бородянський районний суд Київської області став першим місцевим загальним судом, який зазнав значних ушкоджень під час нападу військових російської федерації.

Приміщення суду піддавалося руйнуванням протягом трьох днів. 26 лютого, внаслідок авіанальотів та бомбардувань вулиць смт Бородянки, було пошкоджено вікна та деякі двері суду, 27 лютого - постраждав фасад приміщення, а вже 28 лютого, після влучення авіабомби в сусідній житловий будиночок, який розташовувався за судом, будівля суду була зруйнована повністю.

Джерело фото: dsa.court.gov.ua

Голова суду Геннадій Стасенко каже, що приміщення Бородянського районного суду Київської області мало привабливий та зразковий вигляд - справжній Будинок правосуддя.

На сьогодні ж з метою якнайшвидшого відновлення роботи суду та задля належного забезпечення доступу громадян Бородянської територіальної громади до правосуддя, суд перемістився в іншу будівлю, яка належить до управління Державної казначейської служби України у Бородянці.

"Звичайно ж, отримана площа даного приміщення не може повноцінно задовольнити потреби Будинку правосуддя, однак, зважаючи та великий відсоток пошкоджених та зруйнованих будівель у Бородянці, даний варіант є досить прийнятним", - говорить начальник ТУ ДСА України у Київській області Світлана Шевченко.

В усіх 4-х суддів та 21-го працівника апарату суду пошкоджено або зруйновано будинки та квартири, однак при першій можливості всі повернулися до свого селища та взялися за відновлення вже нинішнього приміщення.

13 липня 2022 року Бородянський районний суд відновить здійснення правосуддя і стане останнім судом в області, який відновив роботу після російського вторгнення».

Джерело фото: dsa.court.gov.ua

Як ми писали раніше, внаслідок ворожих атак було повністю зруйновано будівлю Бородянського районного суду Київської області. 

Приміщення суду піддавалося атаці декілька разів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду