Кабмін зареєстрував у Раді законопроєкт про обов’язкові іспити для отримання українського громадянства

15:33, 28 липня 2022
Пропонується встановити, що іноземець, який хоче стати громадянином України, бере зобов’язання протягом 2 років скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою. Якщо не складе, то втратить громадянство.
Кабмін зареєстрував у Раді законопроєкт про обов’язкові іспити для отримання українського громадянства
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7606 про внесення змін до законів України "Про громадянство України" та "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо умов прийняття до громадянства України, яким передбачається встановлення обов’язкових іспитів для отримання громадянства

Законопроєктом передбачено встановити зобов’язання для іноземця, який хоче набути громадянства України, скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою. При цьому іноземець має 2 роки на складання іспитів. В іншому разі така особа втрачає громадянство.

Аналогічні умови для прийняття громадянства України встановлюються і для осіб, які мають визначні заслуги перед Україною та прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, або які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, у тому числі які нагороджені державною нагородою, або які отримали посвідку на тимчасове проживання.

Складання іспитів з основ Конституції України, історії України здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Законопроєктом також закріплюється зобов’язання для претендентів на громадянство володіти державною мовою відповідно до рівня, визначеного Національною комісією зі стандартів державної мови.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 12 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні буде введено обов’язковий іспит на знання державної мови та Конституції для отримання громадянства.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва