В Україні планують запровадити обов’язковий іспит для отримання громадянства

17:38, 12 июля 2022
Претенденти на паспорт мають скласти іспит, під час якого продемонструвати знання державної мови, історії України та основ Конституції України.
В Україні планують запровадити обов’язковий іспит для отримання громадянства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів планує підготувати законопроєкти щодо запровадження іспиту для набуття громадянства України. Відповідне протокольне доручення було підтримане на засіданні уряду, повідомив у Телеграм прем’єрм-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, міністерство юстиції та міністерство внутрішніх справ мають підготувати та внести на розгляд Уряду відповідні проєкти законів.

Передбачається, що бажаючі отримати громадянство мають показати свої знання з державної мови, історії України та Конституції нашої держави

«Міністерству освіти і науки спільно з Національною комісією зі стандартів державної мови доручено розробити й затвердити програми іспиту на рівень володіння державною мовою, з історії України та з основ Конституції України», - зазначаєтсья у повідомленні.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» петиція щодо запровадження іспиту для набуття громадянства Україна зібрала необхідні 25 тисяч підписів. Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на неї зазначив, що питання потребуватиме законодавчого регулювання та закликав прем’єра Дениса Шмигаля опрацювати його.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді