Центри зайнятості перевірятимуть чи працюють ВПО у роботодавця, який отримав компенсацію від держави, – рішення уряду

15:37, 6 червня 2023
Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке передбачає, що центри зайнятості будуть здійснювати моніторинг зайнятості працівників у роботодавців, які отримали за працевлаштування компенсацію.
Центри зайнятості перевірятимуть чи працюють ВПО у роботодавця, який отримав компенсацію від держави, – рішення уряду
Фото: ck-oda.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, передбачивши перевірку наявності у роботодавця працівників, за працевлаштування яких він отримав від держави компенсацію у 6700 гривень на місяць Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 24 лютого.

За словами представника Кабінету міністрів у парламенті Тараса Мельничука, зазначений документ передбачає організацію моніторингу збереження зайнятності працівників, за яких роботодавці отримали компенсацію центрами зайнятості

Крім цього документом уточнюється коло осіб, за працевлаштування яких роботодавець отримує компенсацію від держави. Передбачається, що компенсація надається роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, які отримали статус після введення Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 воєнного стану.

Для бізнесу передбачено врахування податкової звітності за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації.

Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні передбачає виплату компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у розмірі 6700 гривень протягом 2 місяців. У разі припинення трудових відносин, зокрема розірвання строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, до завершення строку виплати компенсації витрат, роботодавець протягом п’яти робочих днів з дня такого припинення зобов’язаний повернути суму невикористаної компенсації витрат на рахунок регіонального центру зайнятості. Сума, що підлягає поверненню, визначається як різниця між сумою компенсації витрат (6700 гривень) та її розміром, розрахованим пропорційно відпрацьованому працівником часу на місяць.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», омбудсмен Дмитро Лубінець пояснив, як переселенцям з окупованих територій отримати статус безробітного.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді