Росіянам доведеться подавати в МЗС заявки для в'їзду в Україну

11:55, 11 липня 2017
Вимога Президента, щоб всі основні пункти перетину кордону були забезпечені обладнанням для фіксації біометричних даних.
Росіянам доведеться подавати в МЗС заявки для в'їзду в Україну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України під головуванням президента Петра Порошенка на засіданні в понеділок розглядала питання посилення контролю за перетинанням державного кордону України, зокрема, впровадження процедури збору біометричних даних з в'їжджають в країну іноземців.

«Мова йде про посилення контролю за в'їздом і виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України: ми вводимо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон», — цитує Петра Порошенка прес-служба глави держави в понеділок.

«Ми повинні зняти біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом», — сказав президент, висловивши впевненість, що підготовлені проекти рішень отримають чітке розуміння і підтримку в суспільстві.

Петро Порошенко повідомив про виконання його доручення щодо підготовки відповідних проектів документів. Він додав, що на засіданні РНБО в понеділок, 10 липня, Міністерство закордонних справ України та Державна прикордонна служба нададуть інформацію з цього питання.

«Ми відведемо необхідну кількість часу, щоб країна підготувалася якісно, щоб добропорядні громадяни не відчували будь-яких незручностей», — підкреслив президент.

Він зазначив, що Держприкордонслужбі повинні бути виділені необхідні кошти для технічного забезпечення виконання цього рішення.

Глава держави також звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням взяти виконання рішення під особистий контроль — для того, щоб на всіх основних пунктах перетину кордону прикордонники були забезпечені необхідним обладнанням для фіксації біометричних даних.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду