Додаткова грошова винагорода військовослужбовцям: хто і скільки отримає

14:16, 9 лютого 2023
100 тис грн будуть виплачувати за участь у бойових діях, а також окремій категорії військових за виконання спеціальних завдань. 30 тис грн будуть платити лише за час виконання бойових або спеціальних завдань.
Додаткова грошова винагорода військовослужбовцям: хто і скільки отримає
Джерело фото armyinform.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Починаючи з 1 лютого 2023 року набув чинності новий Порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС.

Відповідно до нового Порядку військовослужбовцям передбачається грошова винагорода у розмірі 30 тис або 100 тис грн.

В інтерв'ю АрміяInform заступник начальника управління соціальної підтримки начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковника Олег Рогаль пояснив, кому саме і за яких умов буде виплачуватися грошова винагорода.

По-перше, додаткова грошова винагорода буде надаватися військовослужбовцям, які або беруть безпосередню участь в бойових діях на лінії зіткнення, або виконують бойові завдання.

Так, 100 тис грн будуть отримувати ті військові, які беруть безсосередню участь у бойових діях на лінії зіткнення. Однак є винятки. Існують категорії військовослужбовців, які будуть отримувати 100 тис грн також за час виконання бойових завдань (тобто, для них не обов'язково брати пряму участь в боях).

До цієї категорії належать:

1) військовослужбовці ракетних військ і артилерії;

2) льотчики за час виконання польотів у районах ведення бойових дій;

3) моряки;

4) військові медики (цьогоріч ми їх виділили в окрему категорію як військовослужбовці, які матимуть винагороду 100 тисяч гривень щомісяця);

5) зенітно-ракетні війська і протиповітряні війська, які виконують завдання в районі проведення бойових дій.

Щодо винагороди у 30 тис грн, то вона буде виплачуватися лише за час виконання бойових або спеціальних завдань (поза лінією зіткнення, це не безпосередня участь у боях) і тим військовослужбовцям, які входять до складу угруповань Сил оборони країни, або які перебувають у підрозділах, що зараховані до складу резерву Головнокомандувача Збройних Сил України.

Відповідно до нового Порядку виплат грошова винагорода не передбачена для військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах та підрозділах, які не входять до складу угруповань Сил оборони або резерву Головнокомандувача і перебувають поза межами районів ведення бойових дій.

«Це можуть бути навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо», – роз'яснює Олег Рогаль.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду