Кабмін схвалив законопроєкт щодо реалізації проектів національного інтересу у сфері енергетики

12:07, 22 березня 2023
Законопроєктом, зокрема, визначаються поняття «проекти національного інтересу у сфері енергетики», «проекти спільного інтересу Енергетичного Співтовариства», та «проекти взаємного інтересу».
Кабмін схвалив законопроєкт щодо реалізації проектів національного інтересу у сфері енергетики
Джерело фото: AP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив розроблений Міненерго проект Закону України «Про проекти національного інтересу у сфері енергетики», про це повідомляє Міненерго.

Він передбачає запровадження зрозумілої та прозорої процедури реалізації проектів національного інтересу у сфері енергетики.

«Майбутнє української енергетики – у втіленні провідних технологій, які дозволять не тільки зміцнити нашу енергонезалежність, але і посилять енергетичну безпеку Європи. Ухвалення цього законопроекту сприятиме сталому розвитку енергетичної інфраструктури України, надійному та безперебійному постачанню енергоресурсів, інтеграції України в енергетичний простір ЄС», - наголосив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

Законопроектом, зокрема, визначаються поняття «проекти національного інтересу у сфері енергетики», «проекти спільного інтересу Енергетичного Співтовариства», та «проекти взаємного інтересу», а також порядок і критерії відбору таких проектів.

Серед іншого проект визначає можливість та порядок транскордонного розподілу інвестиційних витрат для проектів спільного інтересу Енергетичного Співтовариства між країнами з найбільш позитивним впливом від реалізації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва