Україна має ратифікувати Римський статут, — голова МЗС Кулеба

16:52, 26 березня 2023
Міністр закордонних справ зазначив, що Україна зараз повністю визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду і без ратифікації Римського статуту.
Україна має ратифікувати Римський статут, — голова МЗС Кулеба
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україні треба ратифікувати Римський статут. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі із журналістом Вадимом Карп'яком в Instagram.

"Однозначно треба ратифікувати, щоб усі ці забобони про те, що це якось зашкодить самій Україні – це [були] забобони і нічого більше", – сказав міністр.

Він нагадав, що Україна зараз повністю визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду і без ратифікації Римського статуту.

"І це теж не потрібно забувати. Тому всі, хто каже, що є якісь перешкоди для взаємодії України з МКС через те, що ми не ратифікували статуту, – вони лукавлять", – додав Кулеба.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна та Марії Львової-Бєлової в зв’язку з депортацією дітей.

Кроме того, депутати Ради закликали держави-учасниці Римського статуту допомогти доправити Путіна до Гааги.

Ми писали, які країни визнають юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, та чи визнають її у США.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді