Справа про катування і зґвалтування в Кагарлику: двоє екс-поліцейських отримали по 11 років в’язниці

20:05, 24 травня 2023
Двох колишніх поліцейських, які у 2020 році зґвалтували жінку в дільниці в Кагарлику, засудили до ув'язнення.
Справа про катування і зґвалтування в Кагарлику: двоє екс-поліцейських отримали по 11 років в’язниці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В середу, 24 травня, двох колишніх поліцейських засудили до 11 років позбавлення волі за катування людей у відділку поліції в Кагарлику Київської області. Рішення ухвалив Обухівський районний суд. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Обухівський районний суд визнав винними двох колишніх співробітників Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу ГУ Національної поліції в Київській області у катуванні, насильницькому зникненні та зґвалтуванні (ст. 127, ст. 146-1, ст. 152 КК України).

Публічне обвинувачення здійснювали прокурори Офісу Генерального прокурора.

За принципової позиції прокурора суд призначив ексначальнику кримінальної поліції та оперуповноваженому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що зазначені службові особи катували та незаконно утримували людей», — йдеться у повідомленні.

Як зазначила адвокат потерпілої Олена Сотник, 29-річний екс-оперуповноважений Сергій Сулима та 39-річний екс-начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького відділення поліції Микола Кузів отримали по 11 років в'язниці.

При цьому Неля Погребицька, яка є потерпілою, отримає компенсацію за завдану шкоду у сумі 1 мільйон 296 тисяч гривень.

Відомо, що у травні 2020 року правоохоронці застосували тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вдягали на неї протигаз, кайданки та стріляли із табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували постраждалу.

Слідство виявило низку випадків катувань у зазначеному відділку. Того ж місяця іншого потерпілого били та катували для отримання зізнання.

Крім того, у січні 2020 року обвинувачувані, з метою отримання визнавальних показів за ймовірне вчинення крадіжок, наносили двом потерпілим тілесні ушкодження, вивозили їх у багажнику за околиці міста, катували електричним струмом. Після цього прикували кайданками до батареї в коридорі, де потерпілі перебували до наступного дня.

Під час досудового розслідування було допитано усіх потерпілих та свідків обвинувачення, досліджено всі докази сторони обвинувачення та докази сторони захисту.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області