«Українці самі у всьому винні»: ​​судитимуть мешканця Київщини, який виправдовував збройну агресію рф

21:45, 1 червня 2023
Підозрюваний підтримував та популяризував дії країни-окупанта, глорифікував військових рф, поширював російські наративи, стверджував, що «українці самі у всьому винні».
«Українці самі у всьому винні»: ​​судитимуть мешканця Київщини, який виправдовував збройну агресію рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

​​Судитимуть мешканця Київщини, який виправдовував збройну агресію рф. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно 52-річного Київської області за обвинуваченням у поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

«За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, підозрюваний, використовуючи власну сторінку у соцмережі, поширював для необмеженого кола користувачів повідомлення та відеозаписи, в яких містилися виправдовування збройної агресії рф проти України.

У своїх постах та відеоматеріалах підозрюваний підтримував та популяризував дії країни-окупанта у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну, глорифікував військових рф, поширював російські наративи, стверджував, що «українці самі у всьому винні».

Чоловік, проживаючи у селищі, яке постраждало у результаті російської агресії, намагався перекласти відповідальність за вказані події на Україну, виправдовував воєнні злочини рф та підтримував її дії», — йдеться у повідомленні.

Під час обшуку помешкання будинку підозрюваного виявлено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Висновками судових лінгвістичних експертиз підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії рф проти України.

 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва