Уряд схвалив технічне завдання на розробку інформаційної системи для НКРЕКП за стандартами ЄС

14:51, 2 жовтня 2024
Система спрямована на виявлення маніпуляцій на енергетичних ринках.
Уряд схвалив технічне завдання на розробку інформаційної системи для НКРЕКП за стандартами ЄС
Джерело фото: interfax
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів України схвалив технічне завдання на розробку інформаційної системи для Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Це важливий кроки в межах виконання Плану України з реалізації ініціативи ЄС Ukraine Facility. Про це повідомляє Мінекономіки.

За словами першого заступника міністра економіки Олексія Соболева, ініціатива спрямовані на інтеграцію України в енергетичний ринок ЄС.

Нова система дозволить об'єднати НКРЕКП з платформами інсайдерської інформації, адміністраторами передачі даних та виявляти інформацію, що свідчить про можливі зловживання. Це частина індикатору, який відповідає регламенту REMIT — набору європейських правил, спрямованих на попередження зловживань на оптових енергетичних ринках.

Розробка інформаційної системи для НКРЕКП допоможе інтегрувати її з ринковими операторами та запобігти маніпуляціям на енергетичних ринках. Це важлива частина реформи, яка забезпечить прозорість і стабільність на ринку енергоносіїв в Україні та відповідатиме європейським стандартам.

«Це добра новина для споживачів і компаній, особливо в часи нестабільності цін на енергоносії, адже йдеться про додатковий захист. Ця частина індикатору є складовою реформи ринку електроенергії, націленої на інтеграцію України до енергетичного ринку ЄС та забезпечення ефективного функціонування внутрішніх енергетичних ринків», – йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області