Рада прийняла за основу законопроект щодо уточнення переліку первинних водокористувачів

14:24, 16 февраля 2021
Проектом пропонується законодавчо врегулювати питання обов'язковості укладення господарського договору первинними водокористувачами з підприємствами водної галузі.
Рада прийняла за основу законопроект щодо уточнення переліку первинних водокористувачів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону №3969 «Про внесення змін до Водного кодексу України щодо уточнення переліку первинних водокористувачів».

Законопроектом пропонується привести у відповідність до вимог положень Постанови Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 №1101 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються бюджетними установами, що належать до сфери управління Державного агентства водних ресурсів» статтю 42 Водного кодексу.

Проектом, зокрема, пропонується:

- законодавчо врегулювати питання обов'язковості укладення господарського договору первинними водокористувачами з підприємствами водної галузі, необхідність законодавчого закріплення організації надання платних послуги, пов’язаних із подачею води юридичним і фізичним особам із меліоративних систем і водних джерел для поливу зрошуваних або зволоження осушених земель, промислових і комунальних потреб, а також поливу городів, садів і богарних земель та наповнення наливних водойм.

- збереження і відновлення державного майна на стратегічних об’єктах України за рахунок надання платних послуг.

Проектом Закону пропонується внести зміни до статті 42 Водного кодексу України в частині визначення, що: «Також первинними водокористувачами є ті, що мають власні водозабірні споруди і відповідне обладнання для забору води та отримують воду з каналів, водосховищ, водогосподарських систем, водогонів (водопроводів) міжбасейнового та внутрішньобасейнового перерозподілу водних ресурсів».

Крім того, забір та використання води з каналів, водогосподарських систем, водогонів (водопроводів) міжбасейнового та внутрішньобасейнового перерозподілу водних ресурсів має здійснюватися на підставі дозволу на спеціальне водокористування та відплатного договору, укладання якого є обов'язковим.  

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 16 лютого Рада також ухвалила закон про збільшення штрафів для водіїв.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва