Військовим стане зручніше отримувати пенсії: Рада прийняла закон

14:55, 19 июня 2022
Закон дозволить звільненим з військової служби вільно обирати банк для отримання пенсії.
Військовим стане зручніше отримувати пенсії: Рада прийняла закон
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 7337, він дозволить звільненим з військової служби вільно обирати банк для отримання пенсії. Про це повідомила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

«Зараз військові пенсіонери отримують пенсії лише в «Ощадбанку», це не всім і не завжди зручно. Нарешті ми змінили ситуацію, змінивши законодавство – відтепер пенсіонери самостійно обиратимуть банк, у якому найзручніше отримувати пенсію за місцем фактичного проживання незалежно від місця реєстрації.

Нагадаю, що військові пенсіонери постійно підіймали це питання ще з 2018 року, але парламент так і не спромігся внести потрібні зміни до Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Під час війни ця проблема стала особливо актуальною. Через прив’язку виплат воєнних пенсій лише до одного банку багато хто взагалі втратив можливість отримувати гроші – багато відділень не працюють, низка з них опинилася на тимчасово окупованих територіях. Але цей законопроєкт кардинально змінить ситуацію й військові пенсіонери зможуть отримати пенсію у будь-якому банку, де це буде зручно», — зазначила Шуляк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде