Чи можна анулювати заборгованість з аліментів, якщо дитина вже повнолітня

15:58, 26 ноября 2021
Повноліття дитини не є підставою для анулювання заборгованості з аліментів.
Чи можна анулювати заборгованість з аліментів, якщо дитина вже повнолітня
Джерело фото: zt.20minut.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник Міністра з питань виконавчої служби в Міністерстві юстиції України Андрій Гайченко повідомляє, що досягнення дитиною повноліття не є підставою для анулювання заборгованості з аліментів. Це законодавча норма, якою керуються державні виконавці під час застосування до боржників примусових заходів.

Як розповідає експерт, розраховуючи на протилежне, мешканка Шишацької громади, наприклад, вважала гарною новиною набуття сином 18-річного віку, адже була переконана, що за накопичений нею 115-тисячний аліментний борг з часом не спитають.

«Крапку на байдужому ставленні жінки до власної дитини поставили державні виконавці Шишацького відділу ДВС у Миргородському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), які застосували всі необхідні, передбачені законом, заходи впливу», - каже Гайченко.

Загальну суму заборгованості по цьому кейсі утворили основний борг з аліментів у розмірі 75 тисяч гривень та майже 40 тисяч гривень штрафу, нарахованого за тривале ігнорування сплати дитячих коштів.

У Мін’юсті зауважують, що під тиском правових санкцій неплатниці аліментів все ж таки довелося розрахуватися із сином, а також засвоїти урок, що з часом борги не зникають, а навпаки – за прострочені терміни додатково сплачуються кошти.

Крім того, ми повідомляли, коли ухилення від виконання обов’язків по вихованню дитини може бути підставою для позбавлення батьківських прав.

Також «Судово-юридична газета» писала, який порядок стягнення аліментів на утримання батьків: що потрібно врахувати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва