В Україні тепер існує посада кар’єрного радника

09:00, 16 марта 2019
Відтепер українцям буде простіше працевлаштуватися, бо про них піклується кар’єрний радник.
В Україні тепер існує посада кар’єрного радника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні з’явилася посада кар’єрного радника. Ця посада передбачена постановою Кабміну №792 від 19 вересня 2018 року «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу».

Кар’єрний радник — це співробітник центру зайнятості, який забезпечує організацію надання послуг особам, які шукають роботу, зареєстрованим безробітним, здійснює супровід таких осіб з метою їх подальшого працевлаштування.

Кар’єрний радник сприяє в пошуку роботи, плануванні кар’єри наступними шляхами:

  • надання консультацій щодо працевлаштування,
  • надання інформації про вакантні посади, про заходи для самостійного пошуку роботи, початку підприємницької діяльності;
  • консультування про можливості професійної підготовки, перепідготовки, формування та розвитку професійних навичок і компетентностей, які користуються попитом на ринку праці, у тому числі щодо вибору/зміни професії (виду професійної діяльності) та/або можливостей започаткування та провадження підприємницької діяльності;
  • проведення профорієнтації, профдіагностики;
  • інформування про суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, про застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні.

На підставі даних, які кар’єрний радник вносить до Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості, формується персональна картка особи, яка шукає роботу.

Для кожної особи кар’єрний радник складає індивідуальний план надання послуг. В такому плані зазначається комплекс заходів, які мають вжити кар’єрний радник та особа, яка шукає роботу, строки та періодичність їх надання, зобов’язання сторін щодо виконання цього плану. За спільною згодою кар’єрного радника та особи, яка шукає роботу, строк надання послуг згідно з індивідуальним планом може бути змінено.

Індивідуальний план надання послуг особі, яка шукає роботу, складається у двох примірниках, підписується безпосередньо особою та кар’єрним радником. Один примірник підписаного обома сторонами індивідуального плану видається особі, яка шукає роботу.

У разі наявності пропозиції щодо роботи кар’єрний радник повідомляє про це особі, яка шукає роботу, та за її згодою видає направлення на працевлаштування. Під час формування направлення на працевлаштування кар’єрний радник зобов’язаний перевірити актуальність пропозиції щодо роботи та попередньо узгодити з роботодавцем умови проведення співбесіди з особою, яка шукає роботу.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки