До повторного конкурсу на керівні посади в ДБР допущено 139 кандидатів

18:55, 15 мая 2019
Зовнішня конкурсна комісія завершила розгляд документів, поданих кандидатами на 31 вакантну посаду.
До повторного конкурсу на керівні посади в ДБР допущено 139 кандидатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Зовнішня комісія з проведення конкурсу на зайняття посад у Державному бюро розслідувань завершила розгляд документів, які надійшли від кандидатів на повторний конкурс із зайняття 31 вакантної посади керівників підрозділів центрального апарату ДБР. Рішенням комісії до наступного етапу допущено 139 осіб.

Строк прийому документів завершився 10 травня. Загалом надійшло 154 пакети документів. Таким чином, було відмовлено в участі у конкурсі 15 кандидатам. За словами секретаря конкурсної комісії Дениса Монастирського, основною причиною відмови став недостатній досвід роботи кандидатів. «Згідно отриманих від ДБР кваліфікаційних вимог, кандидату потрібно було мати відповідний досвід роботи у державних органах. Втім, деякі кандидати мали достатній досвід роботи в органах місцевого самоврядування. На мою думку, вони могли б продовжити участь у конкурсі, але це суперечило кваліфікаційним вимогам, і ми змушені були відмовити», — розповів Д. Монастирський. Конкурсною комісією було прийнято рішення направити лист до керівництва ДБР з проханням усунути вказаний недолік при підготовці наступних кваліфікаційних вимог. 

Перелік допущених до конкурсу кандидатів буде днями оприлюднено на офіційному порталі Кабінету міністрів України.

Водночас була визначена дата наступного етапу  тестування на знання законодавства. Основною датою визначено 24 травня. Ті, хто правильно відповість на 85 із 100 питань, перейдуть до наступного етапу  виконання практичного завдання. Цей етап попередньо призначили на 31 травня.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що директор ДБР повідомив деталі боротьби з хабарникамиБюро планує й надалі викривати посадовців, які вимагають неправомірну вигоду.

Також ми повідомляли, що директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що наразі відомство не повністю укомплектоване.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва