Суддів знов збираються люструвати

16:09, 12 июля 2019
Люстрація суддів, членів Вищої ради правосуддя, ВККС та керівництва Державної судової адміністрації: що передбачає законопроект Зеленського.
Суддів знов збираються люструвати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Законопроектом, поданим Володимиром Зеленським, передбачено, що під заборону впродовж 10 років обіймати відповідні посади підпадають члени Вищої ради правосуддя, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, голова Державної судової адміністрації України та його заступники, які обіймали посаду (посади) у період з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року та не були звільнені в цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням. Ця заборона не торкнеться голови Верховного Суду України, голови Верховного Суду, які перебували/перебувають у складі ВРП за посадою.

Крім того, заборона впродовж 10 років обіймати посади застосовується до суддів, які одноособово або у колегії суддів розглядали справу або ухвалили рішення з допущенням порушень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, констатованих у рішенні Європейського суду з прав людини.

«Бонусом» у законопроекті є норма стосовно внесення змін до Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», згідно з якою фактично забороняється бути адвокатами тим членам ВККС, ВРП тощо, які обіймали посаду (посади) у період з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року та не були звільнені в цей період з відповідної посади (посад) за власним бажанням.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва