Про які судові рішення, пов’язані із коронавірусом, стало відомо

10:35, 16 марта 2020
В реєстрі судових рішень з’явилися ухвали про відкладення розгляду справ та накладення арешту на майно.
Про які судові рішення, пов’язані із коронавірусом, стало відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В реєстрі судових рішень з’явилися рішення, пов’язані із поширенням коронавіруса в Україні. 

Так, Північний апеляційний господарський суд у справі 910/702/17 відклав її розгляд у звязку із наступним.

12.03.2020 р. до Північного апеляційного господарського суду від позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи № 910/702/17, яке позивач обґрунтував тим, що постановою Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 р. "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 з 12.03.2020 по 03.04.2020 на всій території України встановлено карантин, та відповідно до заяви Голови Ради Суддів України щодо карантинних заходів, яка була розміщена 11.03.2020 на офійному веб-сайті Ради суддів України, опубліковано звернення до громадян щодо утримання від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов`язкової присутності учасників сторін та щодо утримання від відвідин суду, якщо у громадян є ознаки будь-якого вірусного захворювання, та у зв`язку із необхідністю надання позивачу часу для ознайомлення із запереченнями відповідача щодо висновку експертів.

Колегія суддів вирішила клопотання позивача про відкладення розгляду справи визнати поважним та задовольнити, відкласти розгляд справи для надання можливості з`явитися у судове засідання для надання пояснень по справі.

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області відклав розгляд справи № 686/24587/18, оскільки відповідач не з’явився у судове засідання та клопотав про відкладення розгляду справи у зв`язку з терміновим засіданням при Дунаєвецькій РДА з питань коронавірусу. Відкладаючи розгляд справи, суд визнав явку відповідача обов`язковою.

Про підозру на захворювання коронавірусом повідомляла позивач у справі № 360/617/20. На щастя, підозра не підтвердилася, позивачу встановлено діагноз поширений алергічний дерматит та тимчасову непрацездатність.

Кримінальні провадження, пов’язані із коронавірусом, були порушені у зв’язку із масовими заворушеннями у смт. Нові Санжари Полтавської області. Судові рішення у них стосуються обрання запобіжних заходів підозрюваним (справа № 554/2101/20, справа № 554/1709/20, справа № 554/1777/20) та про накладення арешту на майно (справа № 554/1709/20).

Вперше в судовій практиці коронавірус в України згадується в 2018 році у справі № 520/14871/17. Київський районний суд м. Одеси, розглядаючи справу про захист прав споживачів, стягнення збитку та відшкодування моральної шкоди, призначив у справі судово-ветеринарну експертизу, яка містила питання щодо коронавірусу у тварин.

Також у 2018 році слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва у справі № 753/11682/18 у задоволенні клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю, відмовила. Підозрювана у справі особа заволоділа грошима потерпілого під приводом коронавірусу у тварини.

Раніше розповідалося, які новели для слідчих суддів містить законопроект про СБУ

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси