В МОН підбили підсумки основної сесії ЗНО

13:00, 31 июля 2020
В МОН назвали найпопулярніші предмети для тестування.
В МОН підбили підсумки основної сесії ЗНО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) цього року зареєструвалось 379 493 особи. Всі тестування відбулись без суттєвих порушень із дотриманням правил епідеміологічної безпеки. Про це йшлося під час пресбрифінгу щодо попередніх результатів ЗНО та початку вступної кампанії сьогодні, 29 липня 2020 року, в приміщенні Міністерства освіти і науки України (МОН), повідомляє пресслужба міністерства.

Учасники складали тести з чотирьох навчальних предметів, серед яких два обов'язкові: українська мова і література та історія України чи математика, а два на вибір. Для вибору були запропоновані: біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька мови. 

В МОН повідомили, що найпопулярнішими навчальними предметами стали українська мова і література, історія України та математика.

«Також цьогоріч учасники активно обирали географію, англійську мову та біологію. Менше зареєстрованих було з фізики, хімії, іспанської, німецької та французької мов», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Також збільшилася кількість осіб, які склали тести на 200 балів.

«Кількість осіб, які набрали максимальний тестовий бал і отримали оцінку 200 балів цього року, — 447, це більше на 63 %, ніж минулого. Найбільше “відмінників” із математики —  142 особи. На другому місці — англійська мова, 84. Кількість учасників, які отримали найвищий бал з фізики, — 60, тоді як минулоріч їх було лише 4. Крім того, один з учасників — учень звичайної сільської школи — набрав рекордну кількість балів із чотирьох предметів: українська мова і література — 200 балів, математика — 200 балів, англійська мова — 199 балів, фізика — 196 балів. Ми вітаємо всіх відмінників», — зазначив Сергій Шкарлет.

Через виявлені ознаки ГРЗ до пунктів проведення ЗНО не було допущено 127 осіб. Усі вони мали можливість зареєструватися для участі в додатковій сесії тестування.

Раніше Верховна Рада схвалила законопроект № 3734 «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва