Кабмін схвалив постанову про розблокування виплати премій міністрам

14:41, 23 сентября 2020
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що збільшення зарплат керівників міністерств не відбудеться, хоча розблокував виплату премій міністрам.
Кабмін схвалив постанову про розблокування виплати премій міністрам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час засідання Уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував повідомлення у ЗМІ стосовно можливого зростання зарплат міністрів через внесення змін до законодавства.

«В зв’язку з прийняттям рішення Конституційним Судом стосовно заробітних плат чиновників, держслужбовців хочу повідомити, що Кабінет Міністрів і я особисто – залишаємося під дією постанови № 304, в якій заробітні плати прем’єр-міністра, міністрів залишаються обмежені розміром не більше 5 середніх заробітних плат в Україні.

Всі інші чутки про збільшення зарплат, нарахування якихось премій є неправдивими.

Стосовно зарплат чиновників, працівників міністерств, прошу всіх міністрів контролювати, я прошу всіх слідкувати за тим, щоб вони були прийнятні до тієї економічної ситуації, в якій сьогодні знаходиться наша держава», - зазначив він.

Разом з тим, на засіданні Уряду 23 вересня було прийнято постанову «Про внесення зміни до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 р. № 304», автором якої є Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

Цією постановою врегульовується питання виплати премії прем’єр-міністру, міністрам, їх заступникам.

Річ у тому, що Верховна Рада на сьогодні так і не схвалила Програму діяльності Уряду.

А вказаною постановою 304 прописано, що цим вищепереліченим чиновникам вищого рівня може виплачуватися премія за результатами звіту про виконання завдань Програми діяльності Уряду у розмірі до 100% посадового окладу.

Тому в цій постанові змінили «Програму дій» на «План пріоритетних дій» Уряду», таким чином розблокувавши можливість виплати премій і відв’язавши її від рішення парламенту стосовно схвалення Програми Кабміну.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді