Послання Президента: ми успішно пройшли перший етап епідемії

11:47, 20 октября 2020
Але картину псують стосунки центральної та місцевої влади, яка хоче подобатись виборцям.
Послання Президента: ми успішно пройшли перший етап епідемії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна пройшла перший етап епідемії короновірусу COVID-19 з мінімальними втратами. Таку оцінку результативності протистояння небезпечному вірусу дав Президент України Володимир Зеленський, виступаючи 20 жовтня зі своїм посланням стосовно внутрішнього і зовнішнього становища країни у Верховній Раді.

«Є певне скорочення ВВП, але воно торкнулося усіх країн світу. У порівнянні з багатьма європейськими країнами він менший, як і відсоток смертності. У Німеччині – 4%. У Франції – 9%, у Великобританії – 11%, а в Україні – лише 1,9%», - зазначив Президент України.

Він звернув увагу, що медичні системи світу не були готові до коронавірусу, а Україна – тим більше. Зокрема, була зруйнована система лабораторій, їх на початок епідемії було тільки п’ять. Тепер – у десятки разів більше.

Вдалося також відновити вертикаль державних санітарних лікарів, наповнити масками, тестами, захисними костюмами, апаратами ШВЛ держрезерв, а також налагодити виробництво медичних засобів в Україні. Лікарі, які протидіють COVID-19, отримали підвищення зарплати до 300 відсотків.

«Звичайно, через бюрократичну недосконалість, з виплатами були складнощі, але це у минулому», - запевнив Володимир Зеленський.

Проте, зізнався Президент, корективи у протистояння вірусу вносять місцеві вибори.

«Місцева влада хоче подобатись виборцю і саботує рішення уряду, проводячи багатотисячні концерти на день міста. Це гра у злого поліцейського у столиці і доброго – на місцях. Можливо, кількість голосів від того буде більшою, але і кількість хворих та померлих також буде на їх совісті», - підкреслив голова держави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки